Välkommen till oss.
Lör - Sön: Stängt
08-594 400 60
info@valstatandlakarklinik.se
Title Image

Tandutdragning

Ibland blir en tand så skadad eller infekterad att den inte går att rädda och måste därför tas bort. Vi på Valsta tandläkarklinik har mångårig erfarenhet och kunskap inom tandkirurgi och vi hjälper dig gärna.

Behandling av tandutdragning

Vid eventuell behandling börjar vi med ta röntgenbilder kring tanden ifråga, för att säkerställa att det inte finns något som kan påverka eller försvåra borttagningen. Efter detta bedövar vi tand och tandkött ordentligt och påbörjar arbetet med att lösgöra tanden.

Vi på Valsta Tandläkarklinik är måna om din komfort och använder oss därför av särskilda instrument för att underlätta besvären, som är enkla att kila in mellan tänderna för att försiktigt vicka loss och lyfta bort tanden. All nödvändig information inför ingreppet kommer du att få från oss vid planeringstillfället.

a

EFTER TANDBLEKNINGEN

För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

ALTERNATIV TILL TANDBLEKNING

Om du har missfärgningar på dina tänder kan det ibland räcka med att tandhygienisten gör en professionell tandrengöring och putsar dina tänder för att du ska få vitare tänder. Professionell tandrengöring

Vi svarar gärna på frågor ang ditt tandläkarbesök