Välkommen till oss.
Lör - Sön: Stängt
08-594 400 60
info@valstatandlakarklinik.se
Title Image

Behandling av tandlossning

Tandlossning – parodontit – orsakas av en bakterieinflammation i tandens fäste. Första tecknet är att tandköttet blöder när du borstar tänderna. Bakterierna finns normalt i munnen och ställer till besvär när de fått fäste mellan tandkött och tand. Så småningom skadas tandens rothinna och käkbenet som tanden är fäst vid. Tanden blir mer och mer rörlig och till slut tappar den sitt fäste helt.

Jobba proaktivt

För att du ska undvika tandlossning kan vi på Valsta Tandläkarklinik hjälpa dig med Information och råd kring de eventuella orsakerna till din försämrade munhälsa. Benägenheten att drabbas av tandlossning är på en högre nivå för snusare, rökare och diabetiker men kan också vara ärftlig.

Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto bättre då kan våra Tandläkare rengöra och ta bort tandsten och bakterier runt tandfästet så att inflammationen och fickorna försvinner. Under längre väntan blir symptomen allvarligare och de krävs då operation för att göra rent. I värsta fall kan tänderna inte räddas utan måste tas bort.

Vi svarar gärna på frågor ang ditt tandläkarbesök