Välkommen till oss.
Lör - Sön: Stängt
08-594 400 60
info@valstatandlakarklinik.se
Title Image

Rotbehandling

Det ord inom tandhälsa med kanske sämst rykte är rotfyllning – de flesta biter ihop och ryser när en sådan kommer på tal. Vi på Valsta tandläkarklinik vill ändra på detta då vi anser att ryktet är oförtjänt. Att genomgå en rotfyllning är mer komplicerat än en vanlig lagning men det gör vanligtvis inte ont, och på vår klinik kan man ALLTID välja att få bedövning.

Behandling

Du är i behov av Rotfyllning om kariesangreppet nått Pulpan, tandens innersta del som innehåller nerver och blodkärl. Behandlingen innebär att tandläkaren öppnar och rengör tanden från bakterier och tar bort den infekterade pulpan för att sedan fylla rotkanalen med rotfyllningsmaterial. Detta ingrepp är absolut nödvändigt då kroppen själv inte kan slå bort infektionen.

En pulpainfektion kan ge symtom i form av kraftig tandvärk, feber, svullnad och svårighet att gapa. Känner du igen dig i någon av dessa symptom bör du kontakta oss snarast för undersökning, då den eventuella infektionen utan behandling kan sprida sig till andra delar av kroppen.

EFTER TANDBLEKNINGEN

För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

ALTERNATIV TILL TANDBLEKNING

Om du har missfärgningar på dina tänder kan det ibland räcka med att tandhygienisten gör en professionell tandrengöring och putsar dina tänder för att du ska få vitare tänder. Professionell tandrengöring

Vi svarar gärna på frågor ang ditt tandläkarbesök