Välkommen till oss.
Lör - Sön: Stängt
08-594 400 60
info@valstatandlakarklinik.se
Title Image

Kariesbehandlingar

Det första tecknet på hål i tänderna (Karies) är att tanden får ett kritaktigt utseende. Slutstadiet är att patienten får tandvärk, svullnad och varbildning. För att förbygga dessa besvär skall du besöka tandläkaren regelbundet.

Vi på Valsta Tandläkarklinik är ett team av legitimerade tandläkare som mer än gärna hjälper dig att laga de gropar och hål som uppkommit.

Tandläkaren känner först på tänderna med en sond för att upptäcka fördjupningar orsakade av karies. För att upptäcka kariesangrepp som sitter mellan tänderna kan det behöva göras en röntgenundersökning. Med hjälp av röntgenbilderna ser vi då hur långt in i tanden kariesangreppet nått. Om du har tandvärk bör du omgående kontakta oss för undersökning.

Behandling

I de fall vi upptäcker Karies och behöver laga tanden så borras först den skadade tandbiten bort, därefter rengörs hålet och vi täcker det sedan med isolerande fyllning. I de fall då tanden värker eller ilar mycket kan orsaken vara att tandnerven är inflammerad och då måste genomgå en rotfyllning.

EFTER TANDBLEKNINGEN

För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

ALTERNATIV TILL TANDBLEKNING

Om du har missfärgningar på dina tänder kan det ibland räcka med att tandhygienisten gör en professionell tandrengöring och putsar dina tänder för att du ska få vitare tänder. Professionell tandrengöring

Vi svarar gärna på frågor ang ditt tandläkarbesök